Je lichaam als spiegel

Wanneer je je haast naar de tramhalte, voel je je anders dan wanneer je rustig wandelt. Logisch! Maar hoe merk je dat? Dat is merkbaar aan je houding. Je adem. Je tempo. De uitdrukking op je gezicht. Continu spiegelt je lijf wat er zich in je psyche afspeelt, en krijg je signalen door.

Handig, deze feedback in real-time!

Alleen; jammer genoeg leven we een leven waarin we dit contact grotendeels kwijt zijn. Soms zijn de signalen heel obvious, maar vaker zijn ze subtiel – onbewust. Je lichaam reageert op situaties voordat jij er gedachten over vormt.

Overlevingshoudingen

Zo heeft ieder van ons voorkeurshoudingen die we automatisch aannemen.

Zo een houding ontstond als jong kind, om te overleven. Toen je iets vervelends meemaakte, iets tekort kwam, of iemand over je grenzen ging. Als je toen niet de kans kreeg de spanning hiervan te ontladen, draag je het nog steeds met je mee.

Dat uit zich in je gedrag, karaktereigenschappen en de manier waarop je je verhoudt tot anderen. Meestal hebben we weinig last van onze overlevingshoudingen, totdat het psychische klachten worden.

Bewust worden met lichaamswerk

Lichaamswerk geeft je de tools het contact met je lijf te herstellen.
 
Je hebt vast gehoord dat 99% van ons gedrag onbewust is. Dat vond ik vroeger mysterieus en ontmoedigend klinken. Maar het is eigenlijk heel simpel. Want je lijf geeft heldere feedback over je ‘onbewuste’ patronen.


Deze fysieke feedback van je lichaam kan je veel inzichten geven over je psychische gezondheid. Als je er weer naar leert luisteren.

Leven in plaats van overleven

Niet alleen overlevingsmechanismen zitten in je lijf, maar ook je natuurlijk vermogen om te herstellen. Jouw vermogen om op een gezonde manier het leven weer aan te kunnen en ervan te genieten.

Via verschillende methoden uit mijn opleiding energetic integration help ik je het contact met jezelf herstellen. Zodat je ontdekt waar spanning zich heeft opgeslagen. En wat je nodig hebt om weer eruit te bewegen. De methoden die ik gebruik zijn oa:

  • Ademwerk
  • Bio-energetica
  • Bodydrama